top of page
  • Foto del escritorMixa

ESTRENA: Loving Vincent (una pel·lícula única al món)


Qui ha dit mai que el cinema no és art? Ja podeu trobar a les cartelleres “Loving Vincent”, una pel·lícula sobre el famós pintor holandès Vincent Van Gogh. La sinopsis diu així:


“França, estiu de 1891. El jove Armand rep una carta del seu pare, el carter Joseph Roulin, per lliurar-la en mà a Paris al germà del seu amic Vincent Van Gogh. Però a París no hi ha rastre de Theo, del qual expliquen que va morir poc temps després que el seu germà Vincent es llevés la vida. Així comença "Loving Vincent", la pel·lícula que dóna vida als quadres de Van Gogh recorrent la misteriosa vida del pintor a través de les cartes que sovint escrivia al seu germà petit Theo.”


Però, espereu, que encara no us he dit el més interessant!


Sabíeu que aquesta és la primera pel·lícula pintada a l'oli de la història del cinema??


Sí, sí, ho heu llegit bé, els més de 65.000 fotogrames animats han estat pintats per més d’un centenar d’artistes de tot el món seguint l’estil postimpressionista de Vincent Van Gogh. Impressionant, oi? Van caldre sis anys per a enllestir aquest film, nominat als Globus d’Or com a millor film d’animació i guanyador de deu premis del públic.


Loving Vincent. Direcció: Dorota Kobiela i Hugh Welchman. Intèrprets: Saoirse Ronan, Eleanor Tomlinson, Helen McCrory; Aidan Turner, Jerome Flynn, Douglas Booth. Gènere: Drama


Mx

10 visualizaciones0 comentarios
bottom of page