top of page
  • Foto del escritorRedacció

8 Te Ve, tu a ella no

Mentre Laura Rosel marxava de «8 al dia» tu eres veient «Operación Triunfo» a TVE. Quan la durada de l’Arucitys va ser reduïda a 3 hores per art de màgia tu eres veient «Tarda Oberta» a TV3. Quan el Grup Godó feia fora a l’Eulàlia Carbonell “per motius econòmics” i Ramon Rovira entrava a ser el nou director de la cadena tu eres veient «El Hormiguero» a Antena3. On seràs quan 8TV acabi d’agonitzar?

La segona cadena en català del país trontolla, però sembla que ni al Grup Godó li interessa salvar-la. Des que Josep Cuní va marxar de 8tv, “8 al dia” ha baixat en picat en audiències, anotant paupèrrims 3% de quota de pantalla, molt allunyats dels 7% de Cuní. L’entrada de Laura Rosel i Jordi Armenteras a l’equip del programa com a nous presentadors va suportar un escalabri del format, deixant a mig gas un programa amb certa estabilitat i referència periodística. Laura Rosel marxa de “8 al dia” per anar-se’n a TV3, on en l’actualitat presenta “Preguntes Freqüents”, aconseguint setmana rere setmana grans dades d’audiència. Aquest èxit de la presentadora deixa sense coartada a Armenteras, que no acaba de convèncer a la cadena.


Un altre dels pilars fonamentals de 8tv és l’Arucitys, l’exitós programa d’Alfons Arús que encapçala el rànking amb la millor quota d’audiència de la cadena. Tot i això, la situació de l’Arucitys també és delicada. Ja van 16 temporades i les dades són les millors de tota la graella però en canvi el tracte de la cadena del Grup Godó cap al format no ha estat el millor, reduint la durada del programa i empitjorant les condicions de renovació del format, deixant marxar a l’única estrella de la cadena cap al grup Atresmedia.


En l'actualitat, dos únics programes protagonitzen la graella de 8tv. Un d’ells enfonsat en audiències, l’altre fent les maletes per marxar. A que espera 8tv per reaccionar? Que la graella estigui composta per només sèries i pel·lícules dolentes doblades al català? Sense dubte sembla que ni el mateix Grup Godó vol redreçar el rumb de la cadena.


8tv està agonitzant i necessita canvis ja, i és que la clau de fer televisió és l’audiència i en aquest cas 8TeVe, però tu a ella no.


Marc Gabernet

44 visualizaciones0 comentarios
bottom of page