top of page
Buscar
  • Foto del escritorRedacció

El futur de TVE | Produccions audiovisuals aprobades al Consell d'Administració de RTVE

El 28 de febrer de 2018 es va celebrar el Consell d'Administració de RTVE, un consell en el qual es va fer un repàs administratiu de la corporació i l'aprobació de les produccions audiovisuals pel 2018.

El Consell d'Administració ha aprovat per unanimitat la producció, amb Gestmusic Endemol, de ‘Operación Triunfo 2018’.

També amb el vot unànime dels consellers, s'ha aprovat la producció de la tercera temporada de ‘MasterChef Celebrity’, la versió amb concursants famosos del talent culinari produït per RTVE al costat de Shine Iberia. També s'ha donat llum verda a la sisena edició de ‘MasterChef Junior’, programa infantil presentat per Eva González al costat del jurat compost per Jordi Cruz, Pepe Rodríguez i Samantha Vallejo-Nágera.

S'ha aprovat així mateix, amb el vistiplau de tots els consellers, la producció, al costat de Gestmusic Endemol, del programa ‘Bailando con las estrellas’, un format d'èxit en la BBC.

Finalment, el Consell ha autoritzat la producció de la segona temporada de ‘Pura Magia’, el talent que busca al millor mag d'Espanya, així com nous lliuraments de l'espai d'entreteniment ‘Hora Punta’ i nous capítols de la docuficció ‘Centro Médico’.


L'economia de RTVE

La millora de la situació financera de RTVE s'ha consolidat en 2017, tancant l'exercici amb un resultat positiu de 25 milions d'euros. Això es deu a uns majors ingressos, especialment els de origen comercial, i al compliment dels objectius de despesa.


RTVE ha guanyat 980 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment de 3 milions d'euros respecte al pressupostat, conseqüència d'uns majors ingressos comercials, a l'espera de la xifra definitiva de les aportacions de les operadores de telecomunicacions i de televisió.


La Corporació de RTVE va tenir una despesa total de 952 milions d'euros, la qual cosa suposa un compliment del 98% respecte del pressupost, i una reducció del 2% sobre la despesa de 2016, exercici en el qual RTVE va fer front a la retransmissió dels Jocs Olímpics de Río.

El rigor en la gestió durant aquests anys ha permès destinar una quantitat creixent de recursos a la producció i emissió de continguts, la qual cosa s'ha traduït en un increment significatiu dels índexs d'audiència. A més, RTVE ha seguit apostant per nous formats, especialment destinats a públics més joves, com el llançament de l'espai de continguts digitals Playz, que ha tingut un gran impacte i unes audiències molt significatives en el segment de 18-24 anys.

Així mateix, la situació financera de l'empresa va permetre durant l'exercici passat una reducció significativa de l'endeutament i una reducció considerable en les despeses financeres de la Corporació.


Finalment, durant 2017 s'han executat inversions per import de 39 milions d'euros que van a permetre incrementar i modernitzar la capacitat productiva, i continuar amb la renovació i transformació digital de RTVE.

17 visualizaciones0 comentarios
bottom of page