top of page
  • Foto del escritorRedacció

Premiere especial de ‘Fariña’, la sèrie basada en el llibre prohibit

Aquest dimecres, Antena 3 emet en prime time la premiere de ‘Fariña’, la seva nova sèrie original. Una emissió especial que constarà del primer capítol de la sèrie juntament amb un avanç exclusiu del que els espectadors podran descobrir en la resta de capítols d'aquesta ficció.

Després de la premiere, Antena 3 emetrà el debat ‘Fariña, el narco gallego’, a càrrec d'Antena 3 Notícias, sobre el narcotràfic. Aquest col·loqui està moderat per Esther Vaquero i comptarà amb la presència d'experts i protagonistes com l'autor del llibre ‘Fariña’, Nacho Carretero; la presidenta de Erguete, Carmen Avendaño; l'ex comissari de la UDYCO de Galícia, Enrique Leon; el jutge José Antonio Vázquez Taín; l'advocada penalista Bárbara Royo; i la periodista María Jamardo.

Aquest espai informatiu comptarà amb entrevistes en directe al jutge Baltasar Garzón; a l'ex alcalde d'O Grove, José Alfredo Bea Gondar; al cap de duanes de Galícia, Jaime Gayá; i a l'advocat Rogelio Torrado.

'Fariña' és una sèrie original de Atresmedia Televisión produïda en col·laboració amb Bambú Producciones. Està protagonitzada per l'actor gallec Javier Rey i el seu rodatge s'ha estès durant 26 setmanes, duent-se a terme íntegrament en localitzacions reals.


“Pensem que aquesta emissió especial de ‘Fariña’ és la resposta pertinent a la demanda que s'ha suscitat entre els ciutadans”, afirma Sonia Martínez, directora de Ficció de Atresmedia i directora editorial de Atresmedia Studios.


Ramón Campos, productor executiu de Bambú Producciones, explica així com és aquesta ficció: “Amb la sèrie ‘Fariña’ pretenem que l'espectador senti de debò el que va ser viure els anys 80 a Galícia. Un viatge en el temps a un moment en què un grup de pescadors furtius es van convertir, de la nit al dia, en contrabandistes i van acabar sent els principals narcotraficants d'Europa”


Amb Ramón Campos, Teresa Fernández-Valdés, Sonia Martínez i Carlos Calmis com a productors executius, la sèrie és l'adaptació per a televisió del llibre homònim de Nacho Carretero.

Ramón Campos, Gema R. Neira, Cristóbal Garrido i Diego Sotelo són els responsables del guió en el qual també col·labora Nacho Carretero. La ficció estarà dirigida per Carlos Calmis (director principal), acompanyat de Jorge Torregrosa com a segon director de la sèrie.

A més de Javier Rey, l'elenc protagonista de ‘Fariña’ ho conformen actors de la talla de Tristán Ulloa, Manuel Lourenzo, Antonio Durán Morris, Carlos Blanco, Jana Pérez, Marta Larralde, Tamar Novas, Fran Lareu, Xose A. Touriñán, Celso Bugallo… entre altres.

Sinopsi

Anys 80. Galícia. La reconversió de la pesca ha deixat a una part de la flota gallega en terra i centenars d'armadors endeutats. No hi ha treball. Als molts pobles de pescadors que recorren la costa gallega, la falta d'ingressos i els pagaments quotidians escanya les economies familiars. És el brou de cultiu perfecte perquè es produeixi la gran transformació: els antics traficants de tabac donen el salt a una mica més gran, més lucratiu, però molt més perillós: les drogues.

El contraban de tabac, que d'alguna forma havia arrelat en la societat durant anys, dóna pas al narcotràfic. Els traficants de la zona es posen en contacte amb els càrtels colombians de la droga i comencen a traficar amb cocaïna. El narcotràfic de la pols blanca -que ja està movent ingents quantitats de diners a EUA- arriba a Galícia i, per tant, a Espanya i a la resta d'Europa. Molt ràpid, el 80% de la cocaïna que desembarca a Europa ho farà per les costes gallegues. Els narcos gallecs guanyen incomptables summes de diners i la serp del narcotràfic comença a estendre el seu verí per una societat presa de les dificultats econòmiques de l'època.

Molts veuen aquest negoci delictiu com una manera de tirar endavant, de viure bé. Les institucions públiques no sempre actuaran com se li exigeix i hi haurà els qui facin els ulls grossos. Cada dia que passa, els capos de la droga a Galícia tindran més poder. De la nit al dia, es convertiran en Els Reis de Galícia.

'Fariña', la història del moment en el qual Galícia va ser a punt de convertir-se en la nova Sicília.

Alguns números del rodatge

Han estat necessàries més d'un centenar de localitzacions reals per rodar les escenes de 'Fariña', que han portat els enregistraments de la sèrie a molt variats enclavaments: des de platges naturals del litoral atlàntic fins a la presó de Segòvia, passant per cèntriques places de municipis i ciutats gallegues. Aquesta nova producció del segell Series Atresmedia està rodada íntegrament en exteriors.

La ficció té un marcat ADN gallec, amb un repartiment conformat en més d'un 90% per intèrprets d'aquesta comunitat i per uns enregistraments que han tingut lloc, gairebé íntegrament, a Galícia: diferents racons de Noia, Outes, Santiago de Compostel·la, Porto do Són, Pontevedra, Porto Meloxo, Illa de Arousa…

Més de 120 actors i més de 3.000 figurants han passat pel rodatge de 'Fariña' al llarg dels sis mesos en els quals s'ha desenvolupat.

S'han precisat més de 300 vehicles d'època i s'han imprès més de 10.000 bitllets en pessetes.

Un dels punts més destacats del rodatge han estat els enregistraments de les persecucions durant tres setmanes, de nit i en les quals han intervingut més de 30 embarcacions diferents.

7 visualizaciones0 comentarios
bottom of page