top of page
  • Foto del escritorRedacció

Telecinco estrena "MARTE", l'aclamat film de supervivència espacial de Ridley Scott

Un home sol i atrapat al planeta vermell i un equip internacional de científics decidit a salvar-li són els protagonistes de ‘Marte’, superproducció d'aventures, basada en el best seller homònim d'Andy Weir i amb set nominacions als Oscar, que Telecinco estrenarà demà dimarts a les 22:00 hores.

Matt Damon encarna al protagonista, un enginyer mecànic de la NASA que viurà una titànica lluita per la seva supervivència. La interpretació d'aquest personatge li va valer el Globus d'Or al Millor Actor en 2017 i “personifica els instints pioners de la Humanitat”. Aquest relat èpic, tercer viatge espacial de la filmografia del prestigiós cineasta britànic Ridley Scot després de ‘Alien’ i Prometheus’, compta amb un repartiment de primer ordre: Jessica Chastain, nominada a dos Oscar per ‘La noche más oscura’ i ‘Criadas y señoras’; Kirsten Wiig, la interpretació del qual en ‘La boda de mi mejor amiga’ li va valer una nominació a l'Oscar; Jeff Daniels, guardonat amb un Emmy al Millor Actor de Sèrie Dramàtica per ‘The Newsroom’; Michael Peña, Premio ÀNIMA al Millor Actor per ‘Crash’; Sean Bean, nominat a un BAFTA per ‘Accused’; i Chiwetel Ejiofor, amb una nominació a l'Oscar per la seva labor en ‘12 años de esclavitud’.

Rodat en els prestigiosos estudis Korda de Budapest i a l'espectacular vall de Wadi Rum a Jordània, que va recrear el característic paisatge del planeta vermell, el llargmetratge va comptar amb l'estreta col·laboració de la NASA, que va actuar com a assessor i conseller durant tota la producció, des del guió fins al rodatge. Una estètica cuidada, un ritme trepidant marcat per la lluita del protagonista contra tot tipus d'adversitats i l'extraordinària interpretació del seu elenc submergeixen als espectadors en aquesta instructiva aventura galàctica, en la qual l'astronauta Watney aconsegueix aconseguir aigua i aliments en un inhòspit entorn en el qual rendir-se no és una opció.


Internet i xarxes socials, conquistats per Mart

Conegut des de l'antiguitat i observat durant milers d'anys per diferents civilitzacions, Mart és el segon planeta més petit del sistema solar i la cambra més propera al Sol. Davant la imminent estrena del llargmetratge de Ridley Scott, la web de Telecinco ha engegat el microsite www.telecinco.es/vamosaporti, on els internautes podran descobrir noves i curioses dades sobre aquest planeta.

Resoldre cinc preguntes amb tres opcions diferents de resposta basades en el codi hexadecimal és el desafiament que proposa un joc interactiu en Facebook als usuaris de les xarxes socials, els qui també podran compartir les seves opinions sobre l'univers marcià a través del hashtag #Vamosaporti.

A més, els internautes podran seguir en directe l'emissió de la pel·lícula a través de Mitele.es.


Sinopsi

Durant una missió a Mart, Mark Watney, un botànic i enginyer mecànic de la NASA, és donat per mort després d'una terrible tempesta i abandonat per la tripulació del Llauris III. No obstant això, l'astronauta nord-americà ha aconseguit sobreviure i es troba atrapat, ferit i solament en l'inhòspit i hostil planeta vermell. Valent-se d'escassos subministraments, utilitzarà el seu enginy, intel·ligència i capacitat d'improvisació per subsistir i trobar la manera d'enviar a la Terra un senyal que està viu.

A 225 milions de quilòmetres de distància, la NASA descobreix a través d'un satèl·lit que l'astronauta segueix amb vida, per la qual cosa un equip internacional de científics treballa sense descans per portar-ho de retorn a casa, una labor en la qual jugarà un paper decisiu Vincent Kapoor, responsable de la missió Llauris III. Entretant, els seus companys de tripulació, capitaneados per la comandant Melissa Lewis, tracen una audaç missió de rescat.

L'opinió pública i la ciutadania mundial es bolca amb l'odissea de Watney, que lluita contra les adversitats per no convertir-se en la primera víctima humana en Mart. El seu rescat i possible tornada a la Terra es converteixen en prioritaris en aquesta aventura contrarellotge en la qual l'enginyeria, la minuciositat i cada minut de temps seran essencials perquè Mark pugui tornar a la seva llar.

6 visualizaciones0 comentarios
bottom of page