top of page
Buscar
  • Foto del escritorRedacció

Primeres impresions i anàlisi dels nous SONY XPERIA XZ2 i XZ2 COMPACT

El Mobile Word Congress acull aquests dies a Barcelona a les marques de tecnologia més rellevants del panorama internacional. Avui ha estat el torn de Sony que ha presentat el nou Xperia XZ2 amb pantalla 4K HDR i un nou disseny sense marcs, però sense la pantalla OLED ni la doble càmera de les quals tant es rumorejava.

Sony ha donat un gran pas dient adéu al seu característic disseny Omni Balanç i ha millorat prestacions que van ser clau en els seus anteriors llançaments, com la càmera súper lenta a 960 fps


Què destaquem?

  • Primer smartphone del món que pot gravar en 4K HDR.

  • Millor càmera súper lenta. Se segueix mantenint el super slow motion a 960 fps, però en comptes de poder gravar en HD, ara podrem gravar a FullHD amb aquesta modalitat.

  • Snapdragon 845. Sony s'ha decantat pel qual serà el xip rei de la gamma alta d'Android de 2018, el Snapdragon 845. El XZ1 muntava el Snapdragon 835.

  • Pantalla més gran sense més grandària del dispositiu. Amb unes dimensions semblants, el XZ2 aconsegueix muntar una pantalla IPS de 5,7 polzades amb resolució Full HD+. El XZ1 tenia un panell IPS de 5,2 polzades, Full HD.

  • Millores en el processament de les fotos. Un dels aspectes que se li ha criticat habitualment a Sony és el processament de les fotos. En aquest aspecte Sony diu haver millorat gràcies a que el seu sensor Bionz ha estat desenvolupat al costat de Qualcomm, que amb aquest Snapdragon 845 promet millores en reducció de soroll, qualitat de color, definició d'ombres, etc.

  • Menys megapíxels en la càmera selfie. Dels 13 MP del XZ1 passem a 5 megapíxels.

  • Creador 3D selfie. Una de les novetats més cridaneres del XZ1 va ser el Creador 3D per generar busts 3D i compartir-los en les xarxes socials.En aquest XZ2, podrem fer-nos un bust nosaltres mateixos perquè està disponible la manera selfie en el creador 3D. La qualitat de les textures també s'ha millorat.

  • Més potència en so. Gràcies a uns altaveus estèreo, el XZ2 aconsegueix un 20% més de potència sonora que el seu antecessor.

  • Millor bateria. Els 2.700 mAh del XZ1 passen ara a 3180 mAh. Compatible amb càrrega sense fil que, a més, prometen que serà ràpida (aconsegueixen xifres d'un 50% de càrrega en una hora).

  • Cristall en lloc de metall. El disseny és tant en la part frontal com la posterior del cristall amb Gorilla Glass 5. En el XZ1 la part posterior era d'alumini.

A més destaquem la desaparició del jack, un convertidor de vídeos SDR a HDR mitjançant reescalat i una nova tecnologia anomenada Sony Dynamic Vibration, que simula la vibració de Dual Xoc de PlayStation.

Disseny corbat

Sony pretenia aconseguir quelcom diferent del que hi havia al mercat oferint al mateix temps ergonomia, aconseguint un dispositiu molt agradable en mà. La lleugera curvatura que té en la part posterior fa que s'adapti molt bé en el palmell i que no recordi al disseny de cap altre fabricador. És com una evolució natural del Omni Balanç.

COMPACT, la versió Lite que proposa Sony

Un aspecte clau quan ens trobem amb els telèfons "Compact" o "Lite" són els sacrificis que es fan a canvi de tenir un terminal més barat i més petit. Sony vol seguir insistint per cobrir el buit de les persones que busquen un dispositiu amb bones prestacions i no "tan gran" com l'actual estàndard.

En aquest cas Sony ha decidit mantenir gairebé totes les característiques rellevants del seu germà gran: 4 GB de RAM, 64 GB d'emmagatzematge, Snapdragon 845, mateixos sensors de càmeres, mateix enregistrament super slow motion amb 960 fps a Full HD, mateixes novetats en el creador 3D, mateixos altaveus estèreo i mateix disseny Ambient Flow.

Els canvis vénen sobretot en disseny. En comptes de ser plenament de cristall, la part posterior és una mescla de policarbonat amb fibra de vidre esmerilada, alguna cosa que li resta aquesta sensació premium però que, en el costat bo, fa que es taqui menys.

Finalment, no compta amb la tecnologia Sony Dynamic Vibration, que no deixa ser un extra.


Preus i conclusions

Sony ha fet bons canvis necessaris per seguir estant en la tendència dels mòbils de gamma alta. En quant a preu el XZ2 el podrem trobar per 799 € i el Compact a 599 €.


Són temps difícils com para no pujar-se aviat al carro del que semblen demandar cada vegada més els usuaris, encara que Sony segueix obstinat en anar al seu ritme i transmetre el missatge de "llançarem novetats quan millorin les nostres actuals prestacions".


8 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page